Nieuws

Memphis vecht voor bondscoach: 'We willen hem alles geven wat we kunnen'

Memphis vecht voor bondscoach: 'We willen hem alles geven wat we kunnen'

03-12-2022 23:30

Memphis Depay heeft alles over voor bondscoach Louis van Gaal, stelt de aanvaller na de gewonnen wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Memphis speelde een hoofdrol in de achtste finale van het WK en wil voor zijn trainer door het vuur gaan.

Memphis opende de score na tien minuten na een fantastische aanval over de rechterflank. Na afloop heeft Memphis mooie woorden over voor de bondscoach. "Van Gaal is een sterk persoon met een geweldig karakter. Het team heeft veel respect voor hem. We spelen voor hem", stelt Memphis, geciteerd door ESPN.

Van Gaal toont zich moedig naar de buitenwereld toe, maar Memphis weet dat de bondscoach last heeft van zijn ziekte. "Hij wil altijd laten zien hoe sterk hij is, maar ik weet dat hij het moeilijk heeft. Daarom vechten we voor hem. We willen hem alles geven wat we kunnen. We moeten voorbereid zijn en dan kunnen we hem trots maken."

De bondscoach lijdt sinds 2020 aan prostaatkanker, zo werd in april van dit jaar bekend. Destijds maakte Van Gaal dat bekend tijdens een bezoek aan de talkshow van Humberto Tan. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!