Nieuws

Blind viert goal: 'Hij wilde niet veel van het vader-zoon-moment laten blijken'

Blind viert goal: 'Hij wilde niet veel van het vader-zoon-moment laten blijken'

03-12-2022 22:53

Daley Blind heeft zich na de overwinning op de Verenigde Staten kort uitgelaten over het vieren van zijn doelpunt. Blind maakte de 2-0 voor Oranje en stormde op Wout Weghorst en vader Danny Blind af. 

Blind verklaart na afloop van het duel dat hij op twee gevoelens hinkte na de treffer. "Ik wilde naar mijn vader toe rennen, maar die ging op een gegeven moment weer zitten. Toen dacht ik aan Wout Weghorst. Die poetste laatst na de training mijn schoenen en zei toen: Ik poets je schoenen. Dan ga je een goaltje maken. Toen stond Wout daar vooraan en dacht ik: dan pak ik jou.

De vader van Daley is nog altijd stoïcijns over het feit dat de twee als assistent-bondscoach en speler het WK mogen beleven. "Ik weet dat hij heel nuchter is en niet te veel wil laten blijken van het vader-zoon-moment. Maar we genieten er samen wel degelijk van. Er komt zoveel emotie los en dan doe je soms een beetje raar. Het is pure emotie. Zo vaak scoor ik niet en als je op zo’n moment belangrijk kunt zijn voor het elftal, is dat fantastisch. Ook voor jezelf is het natuurlijk geweldig om te scoren op een WK", besluit Blind. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!