Nieuws

VN Man of the Match: Messi loodst Argentinië naar kwartfinale met doelpunt

VN Man of the Match: Messi loodst Argentinië naar kwartfinale met doelpunt

03-12-2022 22:19
0

Argentinië rekende zaterdagavond met Australië af in de achtste finales van het WK in Qatar. Aan de kant van de Argentijnen stond Lionel Messi wederom op met de openingstreffer. La Pulga was bij vlagen ongrijpbaar en is daarom uitgeroepen tot de VN Man of the Match!

Voor Messi was het vanaf de aftrap al een bijzonder affiche. De kleine Argentijn speelde zijn duizendste profwedstrijd. In de eerste 999 wedstrijden kwam Messi tot 788 doelpunten en ruim 250 assists. De Argentijn werd in de openingsfase volledig vastgezet door Australië, maar had alsnog weinig moeite zijn ploeggenoten te vinden.

Na ruim een half uur brak uitgerekend Messi de ban in wedstrijd nummer duizend. De aanvaller kwam vanaf de rechterflank, speelde zichzelf vrij middels een één-twee en schoot goed raak. In de tweede helft zette Messi zijn ploeggenoten nog enkele keren vrij voor het doel, maar de kansen werden door onder meer spits Lautaro Martínez niet op waarde geschat. 

De hoeveelheid gelijkenissen tussen Messi en Diego Maradona is inmiddels bijna eng. Beide Argentijnen kwamen tot 67 kansen in hun WK-carrière. Messi treft over zes dagen Oranje in de kwartfinale van het WK. Daarin wordt de halve finale van 2014 herhaald. Destijds stootte Argentinië na strafschoppen door naar de finale. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie