Wedstrijdverslag

Argentinië wint met de hakken over de sloot van Australië en is opponent Oranje

Argentinië wint met de hakken over de sloot van Australië en is opponent Oranje

03-12-2022 21:56 Laatste update: 22:22
0

Argentinië heeft de tweede achtste finale op het WK nipt van Australië gewonnen en wordt de tegenstander van Oranje in de kwartfinale. Lionel Messi en de zijnen kwamen comfortabel op voorsprong, maar gaven in de slotfase nog de regie uit handen. 

Bij de Argentijnen begon Lionel Messi aan zijn duizendste wedstrijd als prof. Argentinië nam gelijk het heft in handen, maar keek tegen een grote Australische muur op. Van veel kansen was in de openingsfase weinig sprake. Na ruim een half uur spelen was het verdiend Argentinië dat op voorsprong kwam. Messi ging de één-twee aan en kreeg de bal terug. La Pulga trok de trekker over en schoof de bal in het doel. 

Argentinië heerste, maar wist dat niet in veel kansen om te zetten. De twee ploegen gingen rusten met een stand van 1-0. In de tweede helft ging het spelbeeld op dezelfde voet verder en ging Argentinië op zoek naar een verdubbeling van de voorsprong. Na een klein uur spelen kwam die er, al hoefde de Argentijnen er niet veel voor te doen. Doelman Mathew Ryan ging in de fout en verspeelde de bal aan Julian Álvarez. De speler van Manchester City twijfelde niet en plaatste de bal in de verre hoek.

Na de tweede treffer leek de wedstrijd gespeeld, maar Australië maakte uit het niets de aansluitingstreffer. Een schot van Craig Goodwin werd van richting veranderd en liet Emiliano Martinez kansloos. Met nog een kwartier op de klok kreeg Argentinië het heet onder de voeten en werden veel fouten gemaakt. Enkele minuten na de aansluitingstreffer besloot Aziz Behich aan een rush te beginnen en werd de ene na de andere Argentijn achtergelaten. Lisandro Martínez kon op de allerlaatste seconde de bal nog wegschieten. 

De Argentijnen hielden in de slotfase nog een kansenregen over aan de kant van Australië, maar de derde Argentijnse treffer viel ook niet meer. Australië kreeg nog een enorme kans, maar doelman Martínez redde zijn land. Oranje weet wie het treft en mag het vrijdag 9 december in de kwartfinale tegen Argentinië opnemen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie