Nieuws

Buitenlandse pers eensgezind over uitblinker: 'Eerst Denzel, dan Washington'

Buitenlandse pers eensgezind over uitblinker: 'Eerst Denzel, dan Washington'

03-12-2022 18:56 Laatste update: 19:01

Het Nederlands elftal boekte zaterdagmiddag een 3-1 overwinning op de Verenigde Staten. Met twee assists en één doelpunt was Denzel Dumfries de gevierde man. Ook de buitenlandse pers zag de verdediger uitblinken.

L'Equipe zag dat er bij de Verenigde Staten niet veel lukte. Ondanks enkele kansen van Christian Pulisic zagen ze een beter Nederlands elftal. Uitblinker aan de zijde van Oranje was volgens de Franse krant Denzel Dumfries. 'Dumfries viel vooral aanvallend op door twee assists te leveren op Depay en Blind en scoorde zelf zijn zesde doelpunt. De verdediger van Inter Milan vervulde perfect zijn rol   door heen en weer te gaan op de rechterbaan. Hoewel hij bijna een strafschop veroorzaakte, redde hij zijn land door een bal op de lijn weg te halen.'

De BBC sprak over een meedogenloze afmaking voorin. 'Niemand ziet een klassiek Nederlands team, maar ze hebben kwaliteit op ieder gebied zoals te zien was bij het prachtige eerste doelpunt. Iets wat tot euforie leidde bij de puristen uit het thuisland en een voorbeeld was van hun capaciteiten.' Volgens de Britse krant was Denzel Dumfries de absolute uitblinker aan de zijde van het Nederlands elftal met respectievelijk een 9 als eindcijfer.

'Eerst Denzel, dan Washington' kopt de BILD na de overwinning van het Nederlands elftal. 'Dankzij een perfecte doelpunt-imitatie met twee voorzetten en een doelpunt schiet hij de elf van Amerika terug naar hun hoofdstad Washington.' Volgens de Duitse krant was de Verenigde Staten alles behalve kansloos maar was het Nederlands elftal vele malen effectiever.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!