Nieuws

Van Gaal: 'Ik denk dat we balbezit niet goed hebben uitgevoerd en dat is jammer'

Van Gaal: 'Ik denk dat we balbezit niet goed hebben uitgevoerd en dat is jammer'

03-12-2022 18:37 Laatste update: 18:41

Louis van Gaal zag na de 3-1 overwinning op de Verenigde Staten meerdere aandachtspunten. De bondscoach was zeer te spreken over de doelpunten, maar aan de bal moet er nog een tandje bij.

Van Gaal zag na de 3-1 overwinning ook verbeterpunten en was niet enkel tevreden over het Nederlands elftal. "We hebben vier teamfuncties en ik denk dat we balbezit niet goed hebben uitgevoerd en dat is jammer", begon de bondscoach tegenover de NOS. "In de eerste helft zeker niet en in de tweede helft wel beter vond ik. Maar in de eerste helft hebben we natuurlijk twee schitterende doelpunten gemaakt. Dat moet je ook meerekenen. Maar balbezit tegenstander en omschakeling was gewoon top, maar de goal die ze maken is eigenlijk gewoon een fout die wij maken in balbezit. Daar scoren ze uit. Daarnaast hebben ze drie kansen gehad, waarvan wel één hele belangrijke door Andries werd gepakt."

Over het spelbeeld wilde de bondscoach voor de wedstrijd niets loslaten. Vrij snel in de wedstrijd viel te zien dat Oranje zich terug liet zakken. "Het was provocerende pressing zoals je ziet. Om ruimte te creëren achter die twee verdedigers. Daar hebben we ook uit gescoord. Dat hadden we veel beter kunnen doen en dat moet ook. Het is niet zo omdat je 3-1 gewonnen hebt dat dat niet meer hoeft. Nee, wij gaan straks tegen nog sterkere tegenstanders spelen en dan moeten we veel beter in balbezit spelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!