Nieuws

'Kritiek op Partey in Ghana na shirtjeswissel met 'staatsvijand' Suárez'

'Kritiek op Partey in Ghana na shirtjeswissel met 'staatsvijand' Suárez'

03-12-2022 16:27
0

Thomas Partey ligt in Ghana onder vuur na het duel met Uruguay. De speler van Arsenal besloot shirtjes te wisselen met uitgerekent Luis Suárez, die in 2010 de Ghanezen van een plek in de halve finale beroofde.

Op sociale media zijn de landgenoten van Partey bepaald niet onder de indruk. Uruguay won met 2-0 van Ghana, maar kwalificeerde zich vanwege een stunt van Zuid-Korea niet voor de achtste finales op het WK. Suárez zat met tranen op de bank, wat voor veel plezier zorgde onder de Ghanese fans. Kreten als 'Ik neem aan dat hij dat shirt verbrandt' en 'Hij moet hiervoor weg bij de nationale ploeg. Dit is landsverraad' gaan in de rondte op sociale media.

Na afloop van het duel besloot Partey shirts te wisselen met Suárez. Tijdens het WK in 2010 troffen Ghana en Uruguay elkaar in de kwartfinale en stond Ghana op het punt de winnende treffer te maken. Suárez sloeg echter de bal uit het doel met zijn handen. De aanvaller kreeg rood en Ghana kreeg een strafschop, maar deze belandde op de lat. Uiteindelijk ging Uruguay door naar de halve finales, waar destijds met 3-2 van WK-finalist Oranje werd verloren. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie