Nieuws

Blessurespook slaat na Neymar weer toe bij Brazilië: 'Einde WK voor twee Kanaries'

Blessurespook slaat na Neymar weer toe bij Brazilië: 'Einde WK voor twee Kanaries'

03-12-2022 12:39
1

Het blessurespook blijft Brazilië pijnigen. Volgens goed ingewijde bronnen van Fabrizio Romano zou het WK erop zitten voor Gabriel Jesus en Alex Telles. Het tweetal liep een blessure op in het verloren duel met Kameroen (1-0), waardoor het gelijk einde verhaal is.

Dat is opnieuw een grote klap voor Brazilië. De Goddelijke Kanaries raakten ster Neymar al kwijt in het eerste duel tegen Servië met een enkelblessure en zien nu ook Jesus en Telles afhaken. De spits van Arsenal zou een knieblessure hebben opgelopen waarvan hij niet meer kan herstellen voor het einde van het WK.

Ook Telles viel uit met een kwetsuur tegen het land uit Afrika. De linksback van Sevilla zou net als zijn Braziliaanse collega in de aanval niet meer terugkeren tijdens het restant van het mondiale eindtoernooi.

Het wegvallen van de twee krachten is een flinke aderlating voor Tite. Voorafgaand aan het WK leek de selectie van de Braziliaanse bondscoach zou groot en kwalitatief sterk, maar door alle blessures slinkt deze toch meer en meer. Maandagavond wacht de confrontatie in de achtste finales tegen Zuid-Korea. Of Neymar daar al wel weer bij kan zijn, is nog maar de vraag.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!