Nieuws

'Hun slechtste linie is het centrum, dus zou Gakpo, Memphis en Bergwijn opstellen'

'Hun slechtste linie is het centrum, dus zou Gakpo, Memphis en Bergwijn opstellen'

03-12-2022 11:54

Als René van der Gijp de bondscoach zou zijn, dan zou hij Cody Gakpo, Memphis Depay en Steven Bergwijn opstellen tegen de Verenigde Staten. De analist verwacht een zware wedstrijd voor Oranje.

"We gaan wel een hele zware kluif krijgen", begint Van der Gijp bij De Oranjewinter. De voormalig profvoetballer heeft qua voetbal geen bijzonder hoge pet op van de Amerikanen, maar op fysiek zou Oranje het nog wel eens kunnen gaan afleggen. "Zeker dat middenveld van hen joh, daar lopen er een paar die na de wedstrijd zelfs nog naar het hotel toe lopen. Die hebben er zin in."

De grote vraag die momenteel boven Nederland hangt, is hoe de voorste linie vormgegeven gaat worden. Van der Gijp weet wel wat hij zou doen. "Hun slechtste gedeelte is hun centrum, dus ik zou ze alle drie opstellen: Gakpo, Memphis en Bergwijn. Dan De Jong en De Roon erachter", vervolgt de analist, die Davy Klaassen zou slachtofferen. "Met Gakpo, Bergwijn en Memphis heb je wel scorend vermogen, ik vind Klaassen dan echt meer een middenvelder."

Dat betekent dat Louis van Gaal zijn oren zou moeten laten hangen naar de wensen van de spits van FC Barcelona, die afgelopen week stelde dat hij liever met Bergwijn speelt dan met een ander naast hem. "Memphis speelt graag met Bergwijn samen, daar moet je ook echt rekening mee houden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!