Reactie

Brazilië houdt adem in: meespelen Neymar tegen Zuid-Korea nog onzeker

Brazilië houdt adem in: meespelen Neymar tegen Zuid-Korea nog onzeker

03-12-2022 08:58

Het is nog maar de vraag of Neymar weer onderdeel gaat uitmaken van de Braziliaanse selectie tijdens de achtste finales van het WK. Volgens teamdokter Rodrigo Lasmar zal het erom spannen.

Neymar begon in de basis tijdens de eerste groepswedstrijd van Brazilië tegen Servië op het WK, maar moest de strijd vroegtijdig staken. De ster van Paris Saint-Germain kreeg weer de nodige trappen. Eén van die schoppen was hem fataal: de vedette van de Goddelijke Kanaries moest zich laten wisselen met een dikke enkel.

Door deze enkelblessure miste Neymar de wedstrijden tegen Zwitserland en Kameroen. Wat blijkt; zonder de ster heeft Brazilië veel meer moeite met aanvallen. Tegen de Zwitsers werd de enige treffer pas in de slotfase gemaakt, terwijl Kameroen zelfs met een 1-0 overwinning aan de haal ging.

Of Neymar er in de achtste finales tegen Zuid-Korea weer bij is, zal een race tegen de klok worden. "We hebben nog wel wat tijd, dus de kans is aanwezig dat hij kan spelen", zei teamdokter Lasmar na het duel met Kameroen over creatieveling. "Laten we afwachten hoe alles gaat. Neymar traint zaterdag voor het eerst weer met de bal. We moeten zien hoe zijn lichaam daarop reageert. Op basis daarvan nemen we een besluit."

Het duel tussen Zuid-Korea en Brazilië wordt maandagavond om 20.00 afgewerkt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!