Live

LIVE: Oranje verslaat de VS en is eerste kwartfinalist in Qatar (gesloten)

LIVE: Oranje verslaat de VS en is eerste kwartfinalist in Qatar (gesloten)

03-12-2022 17:51 Laatste update: 17:56
3

Het is D-Day voor het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal is aangekomen bij de knock-out fase van het WK in Qatar, waarin het de Verenigde Staten treft. In dit liveblog van VoetbalNieuws volg je álles wat er voor, tijdens en na de wedstrijd gebeurt.

In de groepsfase won Oranje van Senegal (0-2), speelde het gelijk tegen Ecuador (1-1) en won het nog een keer van gastland Qatar (2-0). Van harte ging het niet voor de mannen van Van Gaal. Het voetbal liet te wensen over, maar uiteindelijk telt het resultaat. Dé man in vorm bij Oranje: Cody Gakpo. De PSV’er is met zijn drie doelpunten gedeeld topscorer van het toernooi.

Wie er in de basis zullen starten bij het Nederlands elftal, staat voor een groot deel vast, maar is op veel posities nog onbekend. Noppert is verzekerd van zijn plek onder de lat, terwijl het centrale trio met Virgil van Dijk, Jurriën Timber en Nathan Aké dat ook is. Ook Denzel Dumfries lijkt een vaste waarde te zijn van Van Gaal, maar Tyrell Malacia zou nog wel eens een verrassing kunnen zijn op de linksback positie in plaats van Daley Blind, alhoewel laatstgenoemde vrijdag wel aanschoof tijdens de persconferentie.

Op het middenveld is er sowieso plaats voor dribbelkoning Frenkie de Jong, maar wie naast hem zal starten is een vraagteken. Dat zal Steven Berghuis of Marten de Roon gaan zijn, aangezien Teun Koopmeiners zijn eigen glazen in lijkt te hebben gegooid. Voorin zullen Memphis Depay en Gakpo geheid in de basis starten, maar zal het spannen tussen Ajacieden Steven Bergwijn en Davy Klaassen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!