Nieuws

Weer een stunt op het WK: Kameroen verrast en wint in slotfase van Brazilië

Weer een stunt op het WK: Kameroen verrast en wint in slotfase van Brazilië

02-12-2022 22:01 Laatste update: 22:15

Een nieuwe stunt op het WK: Brazilië is in het laatste groepsduel met 1-0 onderuit gegaan tegen Kameroen. Vincent Aboubakar schoot in blessuretijd de winnende treffer binnen, trok zijn shirt uit, kreeg zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten.

Brazilië was al geplaatst voor de volgende ronde, Kameroen had nog een kleine kans om door te stoten naar de achtste finale. De eerste helft was eenrichtingsverkeer. De Brazilianen waren een maatje te groot voor de Kameroeners, dat van geluk mocht spreken dat er bij rust een 0-0 tussenstand op het scorebord stond.

In het tweede bedrijf namen de Brazilianen ook het initiatief in handen, maar gescoord werd er niet. In de blessuretijd viel de treffer aan de andere kant. Aboubakar kopte na een heerlijke voorzet de 1-0 binnen voor Kameroen. De spits trok zijn shirt uit terwijl hij al een gele kaart had en kon dus direct vertrekken. Ondanks de zege plaatst Kameroen zich niet voor de laatste zestien. Brazilië stoot wel door en treft Zuid-Korea in de achtste finale.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!