Zwitserland wint van Servië en plaatst zich voor de achtste finale van het WK

02-12-2022 21:59 Laatste update: 22:01

Zwitserland is in het onderling duel met Servië als winnaar uit de bus gekomen en dus kan het zich opmaken voor de achtste finale van het WK. Een zeer aantrekkelijke wedstrijd eindigde in 2-3 voor de Zwitsers die in de volgende ronde stuiten op Portugal.

Servië moest de wedstrijd winnen om door te stoten naar de laatste zestien, terwijl Zwitserland genoeg had aan een punt. De Zwitsers deden al snel goede zaken door na twintig minuten spelen op 0-1 voorsprong te komen via Xherdan Shaqiri. De aanvaller schoot op aangeven van Djibril Sow de bal tegen de touwen. Servië raakte niet van de leg en draaide binnen een kwartier de stand om. Aleksander Mitrovic en Dusan Vlahovic brachten de 1-1 en 2-1 op het scorebord, maar de Serven wisten de voorsprong niet lang vast te houden. Op slag van rust maakte Breel Embolo er 2-2 van, waardoor de Zwitsers virtueel door waren.

In het tweede bedrijf schoot Zwitserland uit de startblokken. Remo Freuler bracht zijn land op rozen door al snel de 2-3 aan te tekenen. In het restant van de wedstrijd waren de Zwitsers de baas en zorgde Servië niet meer voor gevaar. Het duel eindigde dan ook in 2-3 waardoor de Zwitsers doorgaan naar de volgende ronde, waar Portugal op het programma staat.