Transfernieuws

'Amrabat op de radar van Engelse topclubs na imposante reeks van Marokko op WK'

'Amrabat op de radar van Engelse topclubs na imposante reeks van Marokko op WK'

02-12-2022 19:56

Sofyan Amrabat maakt met Marokko grote indruk op het WK in Qatar en wordt daarom gevolgd door meerdere Engelse topclubs, meldt de Duitse tak van Sky Sports. Amrabat speelt op het moment bij Fiorentina, maar staat open voor een vertrek.

Marokko staat in de achtste finales tegenover Spanje en maakt tot dusver een gretige indruk. Volgens Sky zijn onder meer Liverpool FC en Tottenham Hotspur geïnteresseerd in de balafpakker. Amrabat verdient ongeveer drie miljoen euro per seizoen bij de Italiaanse club en zou dertig miljoen euro moeten kosten, maar Amrabat zelf wil niet bij voorbaat in Italië blijven. 

Clubdirecteur Daniele Pradé is niet van plan mee te werken aan een vertrek. "We hebben de optie om volgend seizoen zijn contract te verlengen. Er is geen haast, hij maakt deel uit van onze plannen. We willen hem hier houden."

Amrabat speelde tussen 2015 en 2018 in de Eredivisie voor FC Utrecht en Feyenoord. Na huurperiodes bij Club Brugge en Hellas Verona speelt de middenvelder sinds 2020 bij de basiself van Fiorentina. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!