Nieuws

Bondscoach Uruguay blikt terug op misgelopen penalty: 'Houden nare smaak over'

Bondscoach Uruguay blikt terug op misgelopen penalty: 'Houden nare smaak over'

02-12-2022 19:30
0

Diego Alonso, de bondscoach van Uruguay, is zeer teleurgesteld na de uitschakeling van het land op het WK in Qatar. De trainer houdt een extra zure smaak over aan de strafschop die Portugal kreeg in het duel met de Uruguayanen. 

Uruguay won vrijdag het laatste groepsduel met 2-0 van Ghana, maar door een stunt van Zuid-Korea tegen Portugal was dat niet voldoende. Uruguay kwam één goal tekort. "Het team heeft geknokt tot het einde. We maakten goals, kregen kansen, maar het ging mis in de andere wedstrijd", stelde Alonso na afloop van de wedstrijd tegenover Uruguayaanse media. "Helaas hebben we in de andere duels een punt te weinig gepakt."

In het duel met Portugal kreeg Uruguay nog een strafschop tegen. José Giménez maakte hands en Bruno Fernandes schoot de strafschop binnen. "De FIFA heeft ons verteld dat dit geen penalty was", stelt Alonso. "Maar het kwam op vandaag aan. Ik vind dat we hebben laten zien dat we thuishoren in de knock-outfase. We houden een nare smaak over aan dit toernooi", besluit de bondscoach.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie