Nieuws

'Omdat iedereen op Memphis focust, kan de rest zich in de luwte laten gelden'

'Omdat iedereen op Memphis focust, kan de rest zich in de luwte laten gelden'

02-12-2022 19:15

Memphis Depay is niet in topvorm, maar zorgt er alsnog voor dat andere spelers beter voor de dag komen. Dat schrijft Wim Kieft in zijn column in De Telegraaf.

Kieft trekt de vergelijking met Romelu Lukaku, die niet wist te imponeren op het WK, ondanks torenhoge verwachtingen. 'Ingevallen in de tweede helft tegen Kroatië om het verschil te maken en België naar de volgende ronde te helpen, faalde hij jammerlijk. Een fitte Lukaku, één van de beste aanvallers van de wereld, had de twee grote kansen die hij kreeg met zijn ogen dicht gescoord.'

Ondanks de lange afwezigheid van Memphis, blijft de aanvaller de grote man bij Oranje. 'Het is verleidelijk om een parallel te trekken met Memphis Depay. Op het WK is het Nederlands elftal sterk van hem afhankelijk. Hij moet het doen bij Oranje. Alle ogen zijn zaterdagmiddag tegen Amerika en eventueel later op het WK op hem gericht. Terwijl Depay al niet z’n beste tijd heeft gehad bij FC Barcelona en de laatste twee maanden buitenspel stond met een blessure. En dan toch torst hij de last van de hele natie mee op zijn schouders.'

Volgens Kieft zorgt Memphis ervoor dat andere spelers op hun eigen manier kunnen voetballen. 'Depay is de exceptionele speler aan Nederlandse kant en daarom zo belangrijk voor Oranje op het EK. Van hem gaat altijd dreiging uit, hij is onvoorspelbaar en altijd aanwezig. Met zijn aanwezigheid trekt hij alle aandacht in het veld naar zich toe. Omdat iedereen zich op hem focust, kunnen anderen zich vanuit de luwte laten gelden. Steven Bergwijn en Cody Gakpo bijvoorbeeld. Staan die in het middelpunt van de belangstelling en moeten zij het verschil maken, dan blokkeren ze vaak', besluit Kieft. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!