Nieuws

Inter kijkt uit naar ontmoeting met Ajax, mogelijke speeldata achtste finale

Inter kijkt uit naar ontmoeting met Ajax, mogelijke speeldata achtste finale

13-12-2021 12:34 Laatste update: 13:03

Ajax werd maandagmiddag bij de loting voor de achtste finale van de Champions League gekoppeld aan Italiaanse grootmacht Internazionale. De regerend landskampioenen van Nederland en Italië spelen in februari en maart tegen elkaar. 

Het heenduel in Italië staat gepland voor 15, 16, 22 of 23 februari. De return in Amsterdam staat voor 8, 9, 15 of 16 maart op het programma. Doordat Ajax de poulefase als nummer één besloot, had het een geplaatste status voor de loting. Om 15.00 uur maakt de UEFA de definitieve data bekend.

In poule D verzamelde Inter tien punten. De ploeg verloor twee keer van Real Madrid en speelde met 0-0 gelijk tegen Shakthar Donestk. De Italianen eindigden op de tweede plaats achter Real Madrid. 

In de Italiaanse competitie presteert de ploeg van trainer Simone Inzaghi uitstekend. Zondag werd laagvlieger Cagliari - zonder Nederlander Kevin Strootman - overtuigend met 4-0 opzij geschoven. In dat duel noteerde de Nerazzurri maar liefst 76 procent balbezet. Hakan Çalhanoğlu verkeert sinds zijn pikante transfer van AC Milan naar Inter al het gehele seizoen in topvorm. De Italianen bezetten de eerste plaats in de Serie A. 

In een reactie op Twitter geven de Milanezen aan uit te kijken naar het treffen met de Amsterdammers. Een meevaller voor Ajax is dat sterkhouder Nicolò Barella sowieso ontbreekt in de eerste wedstrijd van het tweeluik, naar aanleiding van de oliedomme rode kaart die de middenvelder pakte tegen Real Madrid. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!