Uruguay wint van Ghana, maar is door stunt Zuid-Korea uitgeschakeld op het WK

02-12-2022 18:02 Laatste update: 18:33

Uruguay heeft vrijdag met 2-0 van Ghana gewonnen, maar is door een last-minute stunt van Zuid-Korea uitgeschakeld op het WK. De Uruguayanen hadden met één extra treffer de achtste finales bereikt, maar wisten de derde goal niet meer te vinden.

Ghana en Uruguay begonnen met een andere instelling aan de wedstrijd: voor de Ghanezen was een gelijkspel genoeg, terwijl Uruguay moest winnen om een plek bij de laatste zestien te bewerkstelligen. Het werd meteen duidelijk dat Ghana overal de tijd voor zou nemen, maar het waren wel de Ghanezen die de eerste grote kans kregen. Mohamed Kudus werd gevloerd door doelman Sergio Rochet en de scheidsrechter besloot een strafschop te geven.

Jordan Ayew ging achter de bal staan, maar schoot zwak in en zag de doelman redding bieden. Na de strafschop nam Uruguay het overwicht in handen en dat leidde snel tot de 1-0. Giorgian de Arrascaeta liep de bal binnen na een halve redding op een schot van Luis Suárez. Enkele minuten later verdubbelde De Arrascaeta zelfs de score na een prachtige aanval van de Uruguayanen.

Het duel was na ruim een half uur eigenlijk al gespeeld en Uruguay leek genoegen te nemen met een voorsprong van 2-0. In de andere wedstrijd in de groep, tussen Zuid-Korea en Portugal, wist Zuid-Korea echter in de slotminuut te winnen. Het doelsaldo van de Zuid-Koreanen is iets beter dan die van Uruguay, waardoor Uruguay nog enkele minuten had om de derde treffer te maken. Suárez was inmiddels gewisseld en zat in tranen op de bank.

Uruguay probeerde de laatste minuten alles op de aanval te gooien en dat resulteerde in grote ruimtes. Ghana kreeg grote kansen door de aanvallende houding van Uruguay, maar wist niet te scoren. Aan de andere kant had doelman Ati-Zigi nog enkele waanzinnige reddingen in huis. Kudus verliet in de slotminuut het veld.