Nieuws

Oud-AZ'er verwacht interessante pot: '3-2 voor USA, Berghuis en Klaassen scoren'

Oud-AZ'er verwacht interessante pot: '3-2 voor USA, Berghuis en Klaassen scoren'

02-12-2022 16:43
0

Oud-AZ'er Aron Jóhannsson speelde negentien interlands voor de Verenigde Staten. In Alkmaar speelde hij samen met Steven Berghuis. Bij Werder Bremen deelde de 32-jarige aanvaller de kleedkamer met Davy Klaassen. In gesprek met Voetbal International laat hij zijn licht schijnen over het treffen tussen Oranje en Team USA van aanstaande zaterdag.

Jóhannsson speelde zeven jaar geleden zelf voor het laatst in het nationale elftal. Momenteel maakt hij zijn doelpunten bij Valur Reykjavík in IJsland. Tussen 2013 en 2015 was hij dus te bewonderen in het AFAS Stadion, waar hij de KNVB beker won en samenspeelde met onder meer Berghuis. "Ik had Steven al eerder in de basis van het Nederlands elftal verwacht", zegt hij. "Maar hij had een moeilijke tijd bij Watford. Steven heeft ontzettend veel talent. Hij is een van de beste linkspoten met wie ik in mijn carrière heb gespeeld. Het verbaast me totaal niet dat hij dit niveau aantikt."

Ook voor Davy Klaassen heeft de in Alabama geboren Jóhannsson lovende woorden. "Hij speelt altijd zuiver. Simpele ballen, veel beweging. Het is niet moeilijk om te zien waarom Ajax hem heeft teruggehaald, want het is een typische Ajax-speler. Hij is zo goed, hoe hij beweegt en hoe makkelijk hij speelt. Het is grappig dat je soms niet eens in de gaten hebt hoe goed hij is. Hij laat moeilijke keuzes er makkelijk uit zien. Logisch dat hij speelt."

Desondanks hoopt Jóhannsson dat de Amerikanen aan het langste eind zullen gaan trekken. "Ik hoop dat het 3-2 wordt voor de Verenigde Staten en dat Berghuis en Klaassen scoren, haha. Het Nederlands elftal heeft zijn kwaliteiten, maar de spelers van Amerika spelen ook in grote competities. Het wordt een interessante wedstrijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie