Reactie

'Als je het in de Verenigde Staten over Oranje hebt, beginnen ze over die spelers'

'Als je het in de Verenigde Staten over Oranje hebt, beginnen ze over die spelers'

02-12-2022 13:40 Laatste update: 17:03

Het Nederlands elftal speelt zaterdagmiddag in de achtste finales van het WK tegen de Verenigde Staten. Nick Marsman – doelman van Inter Miami CF – weet dat ze in Amerika opkijken tegen enkele Oranje-spelers, vertelt hij in een nieuwe JUICHEN! de podcast.

Ondanks dat sporten als American football, honkball en basketball meer worden beoefend dan voetbal in de Verenigde Staten, leeft het WK in Qatar toch ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. "Ik moet zeggen dat het echt leeft, meer dan ik verwacht had”, begint Marsman, die zich er een beetje over verbaast. “Vooral het enthousiasme van de mensen, ze zijn echt positief."

Volgens de doelman van Inter Miami zijn er een aantal Oranje-spelers die de Amerikanen laten zweten. "Ze hebben sowieso respect voor de Nederlandse voetballers. Frenkie de Jong springt er natuurlijk bovenuit. Memphis Depay en Virgil Van Dijk ook. Als je het Nederlands elftal zegt, beginnen ze gelijk over die spelers. Die spelen natuurlijk bij Europese topteams en daar kijken ze heel erg tegenop."

Zoals we weten geldt in Amerika: hoe grote, hoe beter. Dat geldt ook voor de gedacht over het voetbal, blijkt uit het verhaal van Marsman. "Ze kijken echt op tegen spelers die in de Europese top spelen. De Premier League is daar leidend in", aldus de voormalig Eredivisiedoelman, die nogmaals één Oranje-speler aanhaalt. "De Premier League wordt echt goed bekeken en daarin is Van Dijk echt de grote man hier", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!