Breaking news

Griepverschijnselen in Oranje-selectie: 'Zorgelijk als het rond gaat in de groep'

Griepverschijnselen in Oranje-selectie: 'Zorgelijk als het rond gaat in de groep'

02-12-2022 13:11 Laatste update: 13:25
1

Het Nederlands elftal heeft te maken met een aantal zieken in de groep, meldt de NOS. Meerdere Oranje-spelers zouden ‘griepverschijnselen’ hebben, vermoedelijk veroorzaakt door de airconditioning.

De eerste verschijnselen van spelers die er niet helemaal fit uitzagen waren er al voor de wedstrijd tegen Qatar. Frenkie de Jong zag er wat witjes uit en gaf aan niet helemaal lekker te hebben geslapen door de airco. Dat lijkt nu voor meerdere spelers te gelden, die zelfs 'griepverschijnselen' zouden hebben.

"Daar gaan we niet over uitweiden", aldus de bondscoach tegenover de NOS. Wie de zieken zijn, liet hij buiten beschouwing. Wel noemt hij het 'zorgelijk'. "Maar als het in de groep rondgaat, dan is het wel zorgelijk."

In aanloop naar de wedstrijd tegen de Verenigde Staten werd dan ook niet met de traditionele elf-tegen-elf aangetreden. Of dat door de griepverschijnselen komt, laat de bondscoach in het midden. "Ik heb ze een dagje rust gegund. Met deze groep is het zo dat zij dat communiceren met mij. Ik luister naar mijn spelers", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!