Nieuws

Brands steekt loftrompet voor WK-ster: 'Kan morgen al mee bij PSG of Bayern'

Brands steekt loftrompet voor WK-ster: 'Kan morgen al mee bij PSG of Bayern'

02-12-2022 11:43 Laatste update: 12:01

Richarlison maakt op het WK indruk bij het Braziliaanse elftal. De spits van Tottenham Hotspur scoorde tweemaal in de wedstrijd tegen Servië en heeft mede door de blessure van Neymar de nationale hoop op zijn schouders gekregen. Een goede bekende van hem, Marcel Brands, steekt de loftrompet richting de NOS.

"Hij heeft alles voor een goede aanvaller", aldus Brands die Richarlison kent uit zijn tijd als technisch directeur bij Everton. "Hij heeft lengte, snelheid, is beweeglijk, kan op alle posities in de aanval uit de voeten en is technisch goed. Hij kan uitzonderlijk goed koppen, heeft enorme sprongkracht en uitstekende timing in de lucht. Het is ook nog eens iemand die heel hard werkt voor het team en toch zijn rendement haalt."

Brands haalde Richarlison van Watford naar Goodison Park, maar had hem al op de radar staan bij PSV. "Wij hadden met PSV toen serieuze interesse. Ik ben zelfs nog naar Zuid-Amerika geweest om een toernooi te bekijken, maar wij konden de transfersom niet betalen aan Fluminense. Als het een paar miljoen minder was geweest, dan hadden wij mee kunnen doen."

De 60-jarige voetbalbestuurder spreekt ook over een zeer respectvolle jongen als hij het over Richarlison heeft. "Hij haalde geintjes uit en deed veel dansjes, maar durfde geen fouten te maken in het Engels, dus daar had hij wat moeite mee. Toen ik Everton verliet, heeft hij me bedankt voor mijn steun. Iedere goal viert hij alsof het de winnende in de WK-finale is, dat zie je ook bij Tottenham. Dat is waarom hij wedstrijden speelt, om goals te maken. Hij is alles wat je in een aanvaller wil hebben. Hij zou morgen al mee kunnen spelen bij Paris Saint-Germain of Bayern München."

Brazilië is al geplaatst voor de achtste finales van het WK en speelt vrijdagavond om 20.00 uur de laatste poulewedstrijd tegen Kameroen. Wanneer het eerste wordt in de poule, wacht een mogelijke clash met de nummer twee uit groep H. Daarin zitten Portugal, Uruguay, Ghana en Zuid-Korea.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!