Live

Lees hier de volledige persconferentie van Van Gaal en Blind terug

Lees hier de volledige persconferentie van Van Gaal en Blind terug

02-12-2022 11:59 Laatste update: 12:38

Het Nederlands elftal neemt het zaterdag om 16.00 uur op tegen de Verenigde Staten in de achtste finale van het WK in Qatar. Vrijdagmiddag om 12.00 uur geeft Louis van Gaal een persconferentie in aanloop naar de kraker. Blijf in dit liveblog van VoetbalNieuws op de hoogte van alles wat de bondscoach vertelt!

Oranje overtuigde niet in Groep A, maar wist wel als eerste te eindigen met zeven punten uit drie duels met Senegal, Ecuador en Qatar als tegenstanders. De Verenigde Staten boekte een zwaarbevochten overwinning op Iran en stroomde daardoor als nummer twee door naar de achtste finale.

Beide landen stonden vijf keer eerder tegenover elkaar: allemaal in vriendschappelijk verband. Met vier overwinningen kan Oranje een positieve balans overleggen. Saillant detail: de meest recente ontmoeting (in 2015) eindigde in een 3-4 zege voor Team USA

Op de persconferentie in Qatar blikt de Oranje-bondscoach vooruit. Blijft Van Gaal geloven in zijn 1-3-5-2 formatie of gaat hij het over een andere boeg gooien? Kiest hij opnieuw voor Marten de Roon naast Frenkie de Jong op het middenveld en wie begint er in de punt van de aanval? In voorgaande persconferenties liet Van Gaal zich geregeld uit over zijn opstelling. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

No Poll