Nieuws

'FIFA voert gesprekken over wijziging groepsindeling tijdens WK 2026'

'FIFA voert gesprekken over wijziging groepsindeling tijdens WK 2026'

02-12-2022 10:13 Laatste update: 10:17
0

Het huidige WK is uiteraard nog maar amper twee weken aan de gang, maar er wordt al volop gespeculeerd over het verloop van de volgende. Tijdens het toernooi in 2026, dat in de Verenigde Staten, Mexico en Canada wordt gespeeld, doen 48 landen mee verdeeld over zestien groepen van drie. Dat lijkt echter geen zekerheidje meer, zo meldt The Guardian.

De organisatoren van het WK zouden er namelijk steeds meer voor open staan om de groepsindeling te wijzigen. De originele opzet kwam voort uit het idee om ook de laatste poulewedstrijden spannend te houden, maar in Qatar wordt duidelijk dat dat ook met vier ploegen in één poule zeker kan. De slotronde in poule E van donderdagavond was immers een zinderende. Alle ploegen konden nog door gaan, maar ook uitgeschakeld worden. Uiteindelijk trokken Japan en Spanje aan het langste eind en konden Duitsland en Costa Rica naar huis.

Het officiële standpunt van de FIFA blijft vooralsnog staan, maar meerdere bronnen melden dat er in Doha al gesprekken hebben plaatsgevonden over een mogelijke wijziging naar poules van vier. Wanneer dat daadwerkelijk doorgang vindt, worden er in 2026 maar liefst 104 WK-wedstrijden gespeeld. Dat lijkt aantrekkelijk voor zowel de FIFA als grote sponsors, maar minder voor clubs en spelersvakbonden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie