Transfernieuws

'Ajax ziet opvolger van Álvarez rondlopen op WK: ook Leverkusen geïnteresseerd'

'Ajax ziet opvolger van Álvarez rondlopen op WK: ook Leverkusen geïnteresseerd'

02-12-2022 09:26
1

Ajax houdt Luis Chávez nauwlettend in de gaten, meldt TUDN. De Mexicaan was één van de uitblinkers op het WK in Qatar, ondanks dat het land al na de groepsfase afscheid moest nemen van het toernooi.

Chávez vormde een koppel op het Mexicaanse middenveld met een Ajacied: Edson Álvarez. Het tweetal stond samen drie keer in de basis in de wedstrijden tegen Polen, Argentinië en Saudi-Arabië. Volgens het Mexicaanse medium zou niet alleen Ajax geïnteresseerd zijn in de 26-jarige, maar ook FC Porto en Bayer Leverkusen.

Momenteel maakt Chávez zijn minuten voor Pachuca, in zijn thuisland. Mochten de Amstedammers hem los willen weken, dan zal er over de brug gekomen moeten worden: Chávez heeft nog een contract tot medio 2025. Volgens Pachuca-voorzitter Armando Martínez is er nog geen concreet contact met een club. "Nee, ik heb geen formeel of informeel aanbod voor hem ontvangen. Ook niet van Bayer Leverkusen, ondanks hun slimme tweet."

Mocht Ajax Chávez weten te strikken, dan heeft het er gelijk een vrije trappen-specialist bij. In de wedstrijd tegen Saudi-Arabië zette hij zijn ploeg op schitterende wijze op een 0-2 voorsprong.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!