Nieuws

Malacia en De Ligt maken einde aan discussie wie de 'penaltykiller' van Oranje is

Malacia en De Ligt maken einde aan discussie wie de 'penaltykiller' van Oranje is

02-12-2022 08:15
1

Andries Noppert is de 'penaltykiller' van Oranje, verklappen Tyrell Malacia en Matthijs de Ligt. Voor een item op het Youtube-kanaal speelde het tweetal een potje '30-seconds', waarin naar voren komt dat de doelman van SC Heerenveen ook binnen de groep het stempel heeft.

Maanden voorafgaand aan het WK was Louis van Gaal al bezig met de mogelijke strafschoppen die genomen gaan worden in de knock-out fase van het toernooi. Dat zal vooral zijn gekomen door zijn slechte ervaring in 2014, toen Oranje na strafschoppen naar huis werd gestuurd door Argentinië. De bondscoach kreeg dan ook hulp van een strafschoppenspecialist Peter Murphy, die werd ingehuurd om verschillende testen te doen met meerdere Nederlandse doelmannen.

Uiteindelijk werden Justin Bijlow, Remko Pasveer en Noppert in de WK-selectie opgenomen, wat betekent dat een van de drie de ‘penaltykiller’ moest zijn. De vermoedens gingen wel dat dit de Toren van Joure moest zijn, maar een echte bevestiging bleef uit.

De Ligt en Malacia bevestigen de vermoedens nu in het spelletje '30-seconds'. "Noppert is… uh, een penalty als je die tegenhoudt?", begint de verdediger van Bayern München, die daarmee het antwoord loskrijgt bij de Manchester United-verdediger. "Penaltykiller!", riep Malacia.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie