Reactie

Flick denkt niet aan aftreden als Duitsland-bondscoach: 'Verheug me nu al op EK'

Flick denkt niet aan aftreden als Duitsland-bondscoach: 'Verheug me nu al op EK'

02-12-2022 07:26 Laatste update: 08:59

Als het aan Hansi Flick ligt, blijft hij aan als bondscoach van Duitsland. De voormalig trainer van Bayern München kreeg donderdagavond een flinke klap te verwerken. Die Mannschaft won zelf van Costa Rica (4-2), maar moest door het verlies van Spanje tegen Japan zijn koffers pakken.

Na afloop van het debacle verscheen Flick voor de camera’s van de ARD. "Ik heb nog steeds veel plezier in mijn werk. Wat mij betreft ga ik nog even door", begon de bondscoach, die zelfs al uitkijkt naar het komende EK dat in eigen land wordt gehouden. "Ik verheug me daar nu al op."

Na het WK-debacle in 2018 dus opnieuw een uitschakeling in de groepsfase van het toernooi, wat ook hard aankomt bij de oefenmeester zelf. "Natuurlijk zijn we enorm teleurgesteld. Maar laten we niet vergeten dat we nog steeds heel veel goede voetballers hebben. En er is heel veel talent in Duitsland. Maar laten we eerst deze teleurstelling verwerken."

De misstap tegen Japan in de eerste groepswedstrijd van het mondiale eindtoernooi heeft Duitsland uiteindelijk de nek omgedraaid. "We hebben het toernooi vandaag niet verloren. Dat is in de laatste twintig minuten gebeurd tegen Japan. En we hadden op het einde 2-1 kunnen maken tegen Spanje. Maar we waren niet efficiënt genoeg. Er was een bepaalde onzekerheid in het team. We hebben niet vaak genoeg gescoord, daarom zijn we nu uitgeschakeld."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!