Reactie

Müller spreekt van 'absolute ramp' en heeft afscheidswoord klaar voor Duitse fans

Müller spreekt van 'absolute ramp' en heeft afscheidswoord klaar voor Duitse fans

02-12-2022 06:52 Laatste update: 08:56

Thomas Müller liep donderdagavond na de uitschakeling op het WK wat vooruit op het mogelijk stoppen van zijn interlandcarrière bij Duitsland. De 112-voudig international sprak van een 'absolute ramp' en gaf een soort van vaarwel woord aan de Duitse fans.

Duitsland won in een lastige wedstrijd zelf met 4-2 van Costa Rica, maar Spanje verloor van Japan. Daardoor kwamen de Aziaten op zes punten en hadden de Zuid-Europeanen een beter doelsaldo, waardoor Die Mannschaft met lege handen stond.

"Het is voor ons zuur dat het Japan gelukt is om Spanje te verslaan. Wij hebben gedaan wat we moesten doen, ervan uitgaande dat Spanje Japan zou verslaan. Ik voel me machteloos", begint een terneergeslagen Müller voor de camera’s van de NOS. "De teleurstelling is enorm. Na de wedstrijd tegen Spanje dachten we dat we ook tegen goede ploegen met ons compacte spel verder zouden kunnen komen in het toernooi. Maar nu moeten we toch naar huis."

"Ja dit is echt een absolute ramp", vervolgde de Duitser, die wellicht zijn laatste wedstrijd in het Duitse nationale elftal heeft gespeeld. "Ik weet ook niet precies hoe het nu verder gaat, maar als dit mijn laatste wedstrijd voor Duisland is geweest, wil ik graag tegen alle Duitse fans zeggen dat ik ervan heb genoten", aldus Müller, die al een soort van afscheidsspeech in zijn hoofd had.  

"Lieve mensen, bedankt. We hebben prachtige momenten meegemaakt. Ik heb geprobeerd om iedere wedstrijd alles te geven. Ik heb altijd mijn best gedaan. Ik heb voor vreugdetranen gezorgd, maar soms had men tranen omdat het niet lukte. Ik deed het met liefde daar kunnen jullie zeker van zijn. Wat er gaat komen, zien we wel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie