Exclusive

'Japanse voetbalgeschiedenis' geschreven na 'tweede verbluffende ommekeer'

01-12-2022 23:38
1

De Japanse pers is lyrisch na de 2-1 overwinning op Spanje. Japan plaatste zich als groepswinnaar voor de achtste finale van het WK en VoetbalNieuws peilt de stemming in het Aziatische land.

'Zelfde stadion. Zelfde resultaat. Een soortgelijke schokkende overwinning voor Japan op het WK', kopt The Mainichi Shimbun. 'Japan behaalde opnieuw een ongelooflijke overwinning, na het verslaan van Duitsland in hun openingswedstrijd. Met de eerste plek in de 'poule des doods' werd een van de grootste prestaties in de Japanse voetbalgeschiedenis behaald', voegt The Japan Times daaraan toe.

Samurai Blue

The Asahi Shimbun zag de bondscoach voor een 'tweede verbluffende ommekeer' zorgen. 'De Japanse coach Hajime Moriyasu ging met een 1-0 achterstand de rust in en leek op weg naar een vroegtijdige beëindiging van het WK. Hij reorganiseerde zijn ploeg om hen zo meer aanvallende kracht te geven en binnen zes minuten stond de Samurai Blue voor', aldus de Japanse krant.

'Japan scoorde tweemaal vroeg in de tweede helft en kwam zo wederom van een achterstand terug tegen een Europese grootmacht', zag ook The Mainichi Shimbun. 'Voor de tweede keer op rij bereikt Japan de knock-outfase. Het was de eerste keer dat Japan twee keer op rij op een WK voorbij de groepsfase kwam.'

'Nederig, vasthoudend en onwankelbaar'

Die comeback was mede te danken aan Ritsu Doan en Kaoro Matoma, stelt The Yomiuri Shumbun. 'Doan en Mitoma werden in de tweede helft ingebracht en toonde gelijk hun individuele sterke punten.' "We hebben een grote muur overwonnen. De overwinning is een teamprestatie. Nu kan je ook stellen dat de overwinning op Duitsland geen wonder was”, citeert de krant Doan. Nadat Japan de voorsprong pakte, werd er niet meer gescoord. 'Ze waren nederig, vasthoudend, onwankelbaar en gericht op details.'