Nieuws

Kimmich hekelt begrafenis-bezoek Duitse pers: 'Dat veroordeel ik absoluut'

Kimmich hekelt begrafenis-bezoek Duitse pers: 'Dat veroordeel ik absoluut'

13-12-2021 11:26 Laatste update: 11:51

Joshua Kimmich heeft hard uitgehaald naar de Duitse pers, wegens het schenden van de privacy van zijn naasten. De Bayern München-speler kreeg een stortvloed aan kritiek over zich heen, omdat hij zich niet wilde vaccineren tegen corona. Inmiddels is de middenvelder om en vertelt hij over zijn beweegredenen.  

Kimmich liep corona op en ondervindt nog steeds klachten van zijn besmetting. De 26-jarige speler heeft longklachten en komt dit kalenderjaar niet meer in actie. "Misschien moest ik eerst doormaken wat ik nu heb meegemaakt. Achteraf gezien zou ik natuurlijk graag eerder de vaccinatiebeslissing nemen, maar dat was toen voor mij niet mogelijk", geeft Kimmich aan in gesprek met ZDF.  

Dat zijn privé-omgeving in het debat meegetrokken werd, hekelt de Duitser. "Er zijn mensen van de media naar mijn geboortedorp gereden om aan te bellen bij mijn ooms en tantes. De pers is zelfs aanwezig geweest bij de begrafenis van mijn grootvader, dat veroordeel ik absoluut", is de middenvelder duidelijk. "We hebben het altijd over respect, tolerantie, openheid - en dat zijn precies de waarden die ik enorm miste in dit debat." 

De verwachting is dat Kimmich op zijn vroegst zijn rentree kan maken in januari. Bij medische controles na zijn besmetting kwamen kleine waterafzettingen in de longen aan het licht. Die moeten verdwijnen, alvorens de 64-voudig international zijn rentree kan maken. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!