Nieuws

Ziyech 'schrijft geschiedenis' met Marokko: 'Scoren op WK een droom die uitkomt'

Ziyech 'schrijft geschiedenis' met Marokko: 'Scoren op WK een droom die uitkomt'

01-12-2022 23:04
1

Marokko plaatste zich donderdag knap als groepswinnaar voor de achtste finale van het WK. Hakim Ziyech was wederom een van de uitblinkers bij de 1-2 zege op Canada.

"We hebben ons eigen spel gespeeld vandaag", begint Ziyech tegenover de NOS. "We speelden onze eigen wedstrijd, met onze eigen tactiek en strategie. Het is gegaan zoals we wilden." Door de zege op Canada en het gelijkspel tussen Kroatië en België is Marokko groepswinnaar.

Ziyech verzorgde zelf de openingstreffer en is daar maar wat blij mee. "Het is heel bijzonder dat ik een doelpunt heb gemaakt", aldus de spelverdeler van Chelsea. Het was voor de oud-Ajacied zijn eerste doelpunt op een WK, nadat hij in 2018 een grote kans miste en tijdens het tweede groepsduel een doelpunt tegen België werd afgekeurd. "Scoren op een WK is een droom die uitkomt. We hebben geschiedenis geschreven."

Door de groepswinst en de bizarre ontknoping in Groep E is Spanje de tegenstander in de achtste finale.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door voetbalnieuws.nl (@voetbalnieuws.vn)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!