Nieuws

Vermaelen vertrekt na drie jaar uit Japan: 'Terugkeer naar België is een optie'

Vermaelen vertrekt na drie jaar uit Japan: 'Terugkeer naar België is een optie'

13-12-2021 11:09 Laatste update: 11:51

Thomas Vermaelen (36) vertrekt bij Vissel Kobe. Bij de Japanse club wordt zijn contract niet verlengd. De Rode Duivel wordt nu aan een terugkeer naar eigen land gelinkt.

"Het was erg fijn om voor deze club te spelen", reageert de Belg op de clubsite. "Ik heb hier prachtige momenten meegemaakt. Ik bedank de fans en wens de club veel geluk." Vermaelen kwam drie jaar uit voor de Japanse club en speelde in die periode kort samen met Andrés Iniesta. Met Vissel Kobe won de verdediger twee prijzen: de Emperor's Cup en de Japanse Super Cup.  

De oud-speler van Ajax, Arsenal, FC Barcelona en AS Roma heeft nu dus zijn handen vrij voor een nieuw avontuur. Sporza schrijft dat de verdediger aan een terugkeer naar België wordt gelinkt. De omroep weet dat 'er al langer over interesse uit de hoofdstad wordt gespeculeerd', waarschijnlijk doelend op de Brusselse clubs Anderlecht en Union Saint-Gilloise.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!