Marokko als groepswinnaar naar knock-outfase WK, Ziyech wéér belangrijk

01-12-2022 17:56 Laatste update: 17:56

Marokko heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finale van het WK in Qatar. Mede dankzij een doelpunt van Hakim Ziyech won Marokko met 1-2 van Canada

Marokko begon geweldig aan het duel met Canada. Al in de derde minuut was het Hakim Ziyech die een gigantische fout van Milan Borjan en Steven Vitória afstrafte. Laatstgenoemde speelde de bal te kort op zijn doelman en Borjan leverde hem in bij Ziyech, die van afstand raak kon schieten. In de veertiende minuut deed Canada wat terug. Uit een voorzet kon Tajon Buchanan nét niet de 1-1 binnentikken.

Niet veel later was het Youssef En-Nesyri die er op aangeven van Achraf Hakimi vandoor kon. De spits van Sevilla schoot uit een moeilijke hoek de 0-2 tegen de touwen. Vlak voor rust kwam Canada alsnog terug in het duel. Een voorzet van de Canadezen werd door Nayef Aguerd achter zijn eigen doelman Bono gewerkt.

In de tweede helft ontsnapte Marokko aan de gelijkmaker van Canada. Alphonso Davies kreeg de uitgelezen mogelijkheid op de 2-2, maar hij tikte de bal op acrobatische wijze naast. Marokko hield daardoor de 1-2 voorsprong vooralsnog vast. Later kopte Atiba Hutchinson uit een corner tegen de onderkant van de lat, maar het doellijnsysteem liet zien dat de bal niet over de lijn was. Uiteindelijk bleef het bij 1-2.