Wedstrijdverslag

Gelijkspel tegen Kroatië: België naar huis mede dankzij kansen missende Lukaku

Gelijkspel tegen Kroatië: België naar huis mede dankzij kansen missende Lukaku

01-12-2022 17:54 Laatste update: 17:56
0

België is er niet in geslaagd de achste finale van het WK te bereiken. De Rode Duivels speelden 0-0 gelijk tegen Kroatië, waardoor Luka Modric en co. samen met Marokko de knock-outfase in gaan. 

België begon dramatisch aan het duel met de Kroaten. Al na een paar seconden kon Ivan Perisic van afstand uithalen, maar de bal zeilde naast. Na ongeveer een kwartier kwam België er voor het eerst uit. Kevin de Bruyne stormde naar voren en bediende Dries Mertens uitstekend, maar de oud-PSV’er krulde de bal ruim over en naast. Daarna leken de Rode Duivels een penalty tegen te krijgen, maar de VAR draaide het besluit van de scheidsrechter terug wegens vermeend buitenspel. Daarna waren de Belgen de bovenliggende partij, op wat hachelijke momenten na kwamen ze echter, net als Kroatië, niet tot grote kansen.

In de tweede helft startte België met de ingevallen Lukaku voorop erg goed. Al snel leverde dat de eerste kans op voor de spits, maar doelman Dominik Livakovic kon redding brengen. Niet veel later moest Thibaut Courtois voor het eerst écht ingrijpen na een schot van Mateo Kovacic. In de 53e minuut kon er weer twee Kroaten uithalen. Eerst loste Marcelo Brozovic een schot, waarna ook Luka Modric uit kon halen. Beide keren bracht Courtois redding.

Na krap een uur spelen kreeg België de grootste kans van de wedstrijd. De Bruyne gaf de bal mee aan Yannick Carrasco die naar binnen sneedt en zijn schot geblokt zag worden. De bal viel voor de voeten van Lukaku, die snoeihard op de baal schoot en zo een levensgrote kans om zeep hielp. Één minuut later leek de bal over de achterlijn te zijn, toen De Bruyne de bal voorgaf. Lukaku kopte vervolgens de tweede grote kans over. 

In de slotfase bleven beide ploegen op zoek naar de winnende treffer gaan. Thomas Meunier schoot nog een keer op goal en Lukaku veranderde de bal van richting, maar het zat niet mee voor de Belgen. Lukaku kreeg niet veel later ze zoveelste levensgrote kans, maar de spits kreeg de bal er niet in. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie