Nieuws

Schreuder ziet Ajacieden goede indruk maken: 'Geduld een belangrijk aspect'

Schreuder ziet Ajacieden goede indruk maken: 'Geduld een belangrijk aspect'

01-12-2022 16:42 Laatste update: 16:49

Ajax is momenteel op trainingskamp in Marbella. Ahmetcan Kaplan en Fransisco Conceição maken daar een goede indruk, ziet ook trainer Alfred Schreuder.

"Kaplan is een complete speler, heeft veel talent", aldus Schreuder tegenover Voetbal International. "Hij kan, zoals vandaag in de partijspelen ook goed te zien is, de opbouw goed verzorgen, heeft een goede inspeelpass, maar is ook een goede kopper, zowel verdedigend als aanvallend. Nu hij weer fit is en maximaal belast kan worden, kan hij stappen gaan maken."

Ook Conceição maakt indruk, maar Schreuder trapt op de rem. "Geduld is daarbij wel een belangrijk aspect", aldus de coach van de Amsterdammers. "Natuurlijk is dat niet makkelijk voor een speler, maar ik vind dat Francisco het goed oppakt. In het begin was hij nog wat bleu, maar inmiddels gooit hij steeds meer de schroom van zich af. Hij kan een man uitspelen, heeft diepte in zijn spel en is doelgericht."

De ontwikkeling van Conceição is ook goed voor een andere Ajax-aankoop. "Deze week is ook goed voor hem en Owen Wijndal", benadrukt Schreuder. "Ze bijten zich in elkaar vast, voelen weerstand en intensiteit, moeten op hoog tempo handelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!