Nieuws

Pasveer duidelijk: 'Kritiek is niet erg, maar het mag geen hetze worden'

Pasveer duidelijk: 'Kritiek is niet erg, maar het mag geen hetze worden'

01-12-2022 16:26

Remko Pasveer is momenteel met Oranje in Qatar op het WK. De 39-jarige doelman speelde in de jeugd van FC Twente en werkte zich via Heracles Almelo, PSV en Vitesse op naar de Amsterdammers. Bij de Tukkers was ook vader Eddie werkzaam als keeperstrainer.

Dat leverde geen problemen op tussen Pasveer en zijn vader of binnen de selectie. "Daar hebben mensen zich vaak over verbaasd, maar op het veld was hij gewoon Eddie en thuis noemde ik hem ook zo", aldus de Ajacied tegenover ELF Voetbal Magazine. "Al scheelt het dat hij de opstelling niet hoefde te maken. Sander Boschker zei soms dat ik scherp werd benaderd door mijn vader. Hij wilde me juist geen voorkeursbehandeling geven, maar stond er ook voor open als ik het oneens was met 'm. Nee, het is werkelijk nooit tot ruzie gekomen en dat is best bijzonder."

Pasveer woont nog altijd in Hengelo, waar hij op een vrije dag naartoe rijdt. "Mijn dochters Anne en Bente wonen deels bij hun moeder en deels bij ons", vertelt de doelman van Ajax. "De meiden komen ook regelmatig naar Amsterdam op momenten dat het mogelijk is. Door de drukke periode van wedstrijden is het natuurlijk weleens moeilijk dat ik niet in de buurt ben, maar via FaceTime of WhatsApp is het makkelijk contact houden."

"Met sociale media heb ik weinig", gaat Pasveer verder. "Ik heb het, maar alleen voor mensen die ik ken. Op internet kun je tegenwoordig alles neerzetten, maar ik ben daar helemaal niet mee bezig, joh. Negatieve reacties op internet doen me niets", vertelt de doelman. "Wat ik erger vind, is wanneer je persoonlijk wordt aangepakt in praatprogramma's. Kritiek is niet erg, maar het mag geen hetze worden. Mensen beseffen niet hoe erg voetballers daarmee kunnen zitten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie