Nieuws

Suárez staat voor beladen duel met Ghana: 'Ga er niet mijn excuses voor aanbieden'

Suárez staat voor beladen duel met Ghana: 'Ga er niet mijn excuses voor aanbieden'

01-12-2022 13:55 Laatste update: 14:35

Luis Suárez heeft op de persconferentie in aanloop naar de WK-clash met Ghana nog eens teruggeblikt op de situatie uit 2010. De inmiddels 35-jarige spits maakte destijds een handsbal en voorkwam daarmee dat Ghana door kon stoten naar de halve finale.

Suárez kreeg rood voor de handsbal en Ghana mocht een strafschop nemen. Deze werd niet benut waarna Uruguay na penalty's doorging naar de halve finale. "Ik ga er niet mijn excuses voor aanbieden", vertelt Suárez, geciteerd door Eurosport. "Ik maakte hands, maar de Ghanese speler miste de strafschop, ik niet. Misschien had ik sorry gezegd als ik iemand geblesseerd had in die situatie, maar dat was niet het geval. Ik nam de rode kaart en zij misten de strafschop."

Uruguay en Ghana zullen vrijdag in een onderling duel uitmaken wie van de twee door gaat naar de laatste zestien. Ook Zuid-Korea heeft nog een kans, maar de Aziaten spelen tegen groepshoofd Portugal en dus lijkt het voor hun een lastig verhaal te worden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!