Nieuws

'FC Groningen zag in Bosz de ideale trainer, maar kreeg nul op rekest'

'FC Groningen zag in Bosz de ideale trainer, maar kreeg nul op rekest'

01-12-2022 12:53 Laatste update: 12:58

FC Groningen heeft een poging gewaagd om Peter Bosz aan te trekken als nieuwe hoofdtrainer. De Trots van het Noorden benaderde eerder al Joseph Oosting, Dick Lukkien en Dick Schreuder.

Na een slechte eerste seizoenshelft werd Frank Wormuth op straat gezet en dus is de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer in volle gang. Oosting gaf aan dat hij RKC trouw wilde blijven, FC Emmen wilde Lukkien niet laten gaan en ook Schreuder maakt niet de overstap naar het hoge noorden. Technisch directer van Groningen, Mark-Jan Fledderus, probeerde zelfs Peter Bosz over te halen, meldt Voetbal International.

'Fledderus' belletje naar de onlangs bij Olympique Lyon ontslagen Peter Bosz mag onder het kopje niet geschoten altijd mis worden geschaard. De voormalige trainer van Ajax en Borussia Dortmund werd al vrij vroeg na het ontslag van Wormuth benaderd, maar gaf niet geheel verrassend aan dat een club van het kaliber FC Groningen voor hem niet gelijk interessant is', klinkt het.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!