Nieuws

Ploeggenoot steunt Kudus: 'Ik denk dat Ajax nu te klein voor hem wordt'

Ploeggenoot steunt Kudus: 'Ik denk dat Ajax nu te klein voor hem wordt'

01-12-2022 10:53
1

Iñaki Williams denkt dat Mohammed Kudus toe is aan de volgende stap in zijn carrière en Ajax moet verlaten. De 28-jarige Ghanees ziet de aanvallende middenvelder graag bij Athletic Bilbao terechtkomen. 

Kudus maakt een zeer sterke indruk bij de nationale ploeg van Ghana, dat nog steeds kan doorstromen naar de achtste finales. Williams sprak met Radio Marca over zijn ploeggenoot, die bij Ajax niet zeker is van een basisplek. "Ik denk dat Ajax nu te klein voor hem wordt, hopelijk maakt hij snel de sprong naar een grote club", stelt de 28-jarige speler. "Ik zou hem graag toevoegen aan onze Baskische familie. Hij is een bom, hij is een machine."

Williams speelt sinds 2016 bij Athletic Bilbao en staat tot 2028 onder contract bij de club. Kudus wist in de wedstrijd tegen Zuid-Korea maar liefst twee keer te scoren. "Kudus heeft veel indruk op me heeft gemaakt, hij is een jongen van slechts 20 of 22 jaar oud en ik had hem al in mijn hoofd zitten ik over hem had gehoord. Dat kwam vooral vanwege zijn doelpunten in de Eredivisie en het nationale elftal", besluit Williams. Ghana kan vrijdag de achtste finales van het WK in Qatar bereiken. Het Afrikaanse land treft Uruguay en heeft aan een gelijkspel genoeg, tenzij Zuid-Korea met ruime cijfers van Portugal wint. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie