Nieuws

Deschamps verklaart reserverol Pavard: 'Mentaal en fysiek deed het hem niet goed'

Deschamps verklaart reserverol Pavard: 'Mentaal en fysiek deed het hem niet goed'

01-12-2022 10:12

Benjamin Pavard moet zowel bij Bayern München als bij de nationale ploeg genoegen nemen met een reserverol. Bondscoach Didier Deschamps stelt dat de vleugelverdediger niet in de juiste conditie verkeert, op zowel mentaal als fysiek vlak. 

Pavard begon in de openingswedstrijd tegen Australië nog in de basis, maar werd vervolgens naar de bank gedirigeerd. Frankrijk kwalificeerde zich al na twee wedstrijden en begon het derde duell, met Tunesië, met negen wijzigingen in de basiself. Pavard ontbrak echter nog steeds. "Ik zal niet in details treden, maar hij was niet in de juiste conditie om te spelen. Mentaal en fysiek deed de eerste wedstrijd hem geen goed", laat Deschamps weten.

De verdediger moet bij Bayern München ook op de bank plaatsnemen. Noussair Mazraoui maakt de laatste tijd een goede indruk en krijgt de voorkeur van trainer Julian Nagelsmann. Pavard vertolkte een negatieve hoofdrol in de openingswedstrijd na de tegentreffer van Australië en kwam vervolgens niet meer in actie. De verdediger stelde onlangs nog in het verleden met een depressie te hebben gekampt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!