Nieuws

Memphis negeert kritiek na groepsfase: 'Tijdens het WK leef ik in een tunnel'

Memphis negeert kritiek na groepsfase: 'Tijdens het WK leef ik in een tunnel'

01-12-2022 09:43 Laatste update: 09:47
1

Memphis Depay denkt dat Oranje nog zijn beste wedstrijd moet spelen op het WK. De aanvaller van FC Barcelona heeft het, net als meer spelers, zwaar in de eerste wedstrijden, maar belooft beterschap.

Memphis herstelde de laatste maanden van een nare spierblessure en was op tijd fit voor het WK, maar heeft nog geen doelpunten achter zijn naam. Cody Gakpo maakte drie van de vijf treffers. "Ik ben een speler die de druk bij zichzelf legt. Altijd", zegt Memphis tegenover Voetbal International. "Dus dit zorgt er helemaal niet voor dat ik extra spanning voel, of zo. Ik wil beslissend zijn en goed spelen, dat verwachtingspatroon heb ik zelf gecreëerd."

Vanwege de teleurstellende vorm van Oranje is ook de nodige kritiek op Memphis geuit, maar de aanvaller sluit zich af voor dergelijk commentaar. "Ik zit niet langer op de social media-platformen. Heel veel ontgaat me dus ook. Ik doe dat bewust. Ik heb niet alle informatie nodig van de buitenwereld om te kunnen presteren. Onnodige ruis. Wat er wordt gezegd en geschreven, ik weet het niet. Ik sluit me af en leef tijdens het WK in een tunnel."

Het houdt niet in dat niemand iets mag verwachten van de aanvaller. "Ik heb intussen 42 goals gemaakt in Oranje, nou, dan mógen de mensen toch iets van mij verwachten? We verslaan tijdens dit WK Senegal en spelen gelijk tegen Ecuador door goals van Cody Gakpo. Daarom zeg ik dat wij een grote kans maken om te winnen, zolang we iedereen maar fit weten te houden."

Volgens de Nederlander moeten sommige spelers nog leren bepaalde kritiek of onwaarheden te negeren. Zo werd onlangs over Noa Lang geschreven dat hij boos wegliep op een Oranje-training. Niets van waar, stelt Memphis. "De waarheid was dat de dokter hem gewoon even naar binnen had geroepen. Noa begreep dat niet. Waarom schrijven ze dat dan? Ik heb intussen de discipline me ervoor af te sluiten, hij moet dat leren', besluit Memphis. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!