Nieuws

Schmidt en PSV op koers voor 'Weihnachtsmeister': 'Dat is geen probleem'

Schmidt en PSV op koers voor 'Weihnachtsmeister': 'Dat is geen probleem'

13-12-2021 09:54

Roger Schmidt ervaart geen extra druk nu PSV koploper is in de Eredivisie. De Duitse oefenmeester beseft dat het lastig wordt om die plek te verdedigen, al gaat hij dolgraag als 'kerstkampioen' de feestdagen in.

Door een late treffer van Carlos Vinícius greep PSV de zege op NEC (1-2). Aangezien Ajax eerder op de zondag verloor van AZ (1-2), klimmen de Eindhovenaren naar de eerste plaats van de ranglijst. Of het een probleem wordt om daar te blijven staan. "Dat is geen probleem, het is een uitdaging", stelt Schmidt in gesprek met de NOS.

"Na zestien speelrondes betekent de ranglijst nog niet zoveel. Maar we zijn natuurlijk blij dat we momenteel eerste staan", aldus de PSV-trainer, die maar wat graag 'Weihnachtsmeister' wil worden met PSV. "We proberen om tijdens de kerstvakantie aan de top te blijven staan."

Schmidt zag zijn ploeg zich revancheren na het debacle in San Sebastián, waar PSV met 3-0 van de mat werd geveegd door Real Sociedad. "Op zondagavond om acht uur hier na een wedstrijd op donderdagavond in Spanje spelen, dan kan niet altijd alles top zijn." Wat wel 'top' was, waren zijn wissels. "Ik ben blij dat het team is blijven knokken en vind ook dat de invallers daar een hoofdrol in hebben gehad. Maxi Romero natuurlijk, maar ook bijvoorbeeld Yorbe Vertessen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!