Nieuws

Dest treft veel oude bekenden tegen Oranje: 'Ik denk dat we kunnen winnen'

Dest treft veel oude bekenden tegen Oranje: 'Ik denk dat we kunnen winnen'

01-12-2022 07:50

Sergiño Dest staat zaterdag met de Verenigde Staten tegenover Oranje in de achtste finales van het WK. De in Almere geboren kijkt uit naar het treffen met veel van zijn oud-ploeggenoten van Ajax.

Dest stelt in gesprek met De Telegraaf dat de USA zeker niet bij voorbaat kansloos is. "Ik denk dat we Oranje kunnen verslaan. Een plek bij de laatste acht is dan ook zeker haalbaar voor ons. Direct na de loting zag ik de mogelijkheid dat we tegen het Nederlands elftal moesten spelen. Alles is volgens verwachting gelopen en het is dan ook zo gegaan", vertelt Dest. De VS bereikte de achtste finales na een 0-1 zege in het tumultueuze treffen met Iran.

Volgens de vleugelverdediger is Oranje niet in topvorm en moet zijn ploeg dat zo zien te houden. "Oranje heeft redelijk makkelijk de volgende ronde gehaald, maar nog niet zijn beste spel gespeeld. Wij gaan proberen te voorkomen dat ze dat tegen ons wel doen. Zo’n achtste finale tegen Oranje is natuurlijk heel speciaal voor mij", besluit Dest.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!