Nieuws

Bondscoach Mexico stapt op na uitschakeling: 'Ik ben de hoofdverantwoordelijke'

Bondscoach Mexico stapt op na uitschakeling: 'Ik ben de hoofdverantwoordelijke'

01-12-2022 07:38

Gerardo Martino, de bondscoach van Mexico, stapt direct op na de uitschakeling van Mexico op het WK. De nationale ploeg werd uiteindelijk op basis van doelsaldo derde en ziet Polen als nummer twee de achtste finales bereiken.

Mexico moest met 3-0 van Saudi-Arabië winnen, maar kwam niet verder dan een 2-1 overwinning. "Mijn contract is met het laatste fluitsignaal afgelopen. Meer hoeft er niet meer te worden gedaan", stelde de bondscoach na afloop van het duel. "Ik ben de hoofdverantwoordelijke voor deze teleurstelling. Het maakt me heel verdrietig."

De Mexicanen werden sinds 1978 niet meer uitgeschakeld in de groepsfase en bereikten de laatste zeven keer op rij de achtste finales. "Ik neem alle verantwoordelijkheid op me. Dit is heel lang niet gebeurd", besluit Martino. Bij Mexico spelen veel bekende gezichten van de Eredivisie. Onder meer Ajax-spelers Edson Álvarez en Jorge Sanchez, PSV'er Érick Gutiérrez en oud-PSV'ers Hirving Lozano en Ándres Guardado zijn uitgevoetbald in Qatar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!