Nieuws

Meulensteen trots na stunt Australië: 'We hebben echt historie geschreven'

Meulensteen trots na stunt Australië: 'We hebben echt historie geschreven'

01-12-2022 07:16
0

René Meulensteen kan bijna niet geloven dat Australië als nummer twee doorgaat naar de achtste finales op het WK. De Socceroos overleefden een groep met Frankrijk, Denemarken en Tunesië en daar hielden vooraf maar weinig mensen rekening mee.

Australië wist in een directe confrontatie met 1-0 met Denemarken af te rekenen en mag verder in het toernooi. Volgens bondscoach Graham Arnold is er sprake van een nieuwe gouden generatie bij Australië. De laatste keer dat de Australiërs een sterke lichting hadden, was in 2006. "In 2006 speelden die jongens allemaal in de Premier League, Bundesliga en La Liga. Nu hebben we jongens uit Schotland, de 2. Bundesliga, de Australische A-League. Dat is wel een heel ander verhaal. Het is ongelofelijk wat we gedaan hebben. We hebben echt historie geschreven", stelt Meulensteen tegenover De Telegraaf.

"Ons team is heel sterk. De saamhorigheid, de vechtlust zijn geweldig en daarbij worden de tactische plannen heel goed uitgevoerd", vervolgt Meulensteen, die een enorme reis achter de boeg heeft na de WK-kwalificatie van de Australiërs. "We hebben een heel lange weg afgelegd. Maar liefst twintig kwalificatiewedstrijden hebben we gespeeld. Door COVID hebben we er maar vier daarvan in Australië zelf kunnen spelen. Maar ons doel is altijd hetzelfde gebleven. Veel mensen hadden lage verwachtingen van ons. Het maakt ons trots dat we dat toch gepresteerd hebben", besluit Meulensteen.

Australië mag 3 december beginnen aan de volgende stunt: Argentinië is de tegenstander in de achtste finales. De aftrap is om 20.00u in het Ahmed Bin Ali Stadion in Al Rayyan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie