Nieuws

Booth uitgeroepen tot beste speler van November, WK-ganger is talent van de maand

Booth uitgeroepen tot beste speler van November, WK-ganger is talent van de maand

30-11-2022 20:02 Laatste update: 20:04

November is een maand om snel te vergeten voor Ajax, maar niet voor Kenneth Taylor. De Oranje-international mag bij zijn terugkeer in Nederland de Johan Cruijff Talent van de Maand-bokaal in ontvangst nemen. FC Utrecht-middenvelder Taylor Booth is de speler van de maand.

Ondanks de dramatische November-serie bestaande uit wedstrijden tegen PSV (1-2 verlies), Vitesse (2-2) en FC Emmen (2-2) viel Taylor op individueel vlak wel op. De middenvelder maakte bijvoorbeeld twee goals tegen de club uit Drenthe en gaf een assist op Steven Bergwijn.

Het goede spel van Taylor zorgde ervoor dat hij een plekje bemachtigde in de WK-selectie van Louis van Gaal. De middenvelder kreeg zelfs een invalbeurt tegen Qatar, de wedstrijd die met 2-0 werd gewonnen door Oranje.

Speler van de maand

Booth werd benoemd tot speler van de maand in de Eredivisie. De huurling van Bayern München was in twee duels trefzeker en kwam sowieso goed voor de dag in de wedstrijden die hij speelde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!