Reactie

Australische bondscoach Arnold zeer geëmotioneerd: 'Ik moet mezelf knijpen'

Australische bondscoach Arnold zeer geëmotioneerd: 'Ik moet mezelf knijpen'

30-11-2022 19:30
0

Graham Arnold prees zichzelf maar wat gelukkig na de knappe prestatie van Australië. The Socceroos wonnen van Denemarken, waardoor een plek bij de laatste zestien van het WK werd veiliggesteld. Het is de tweede keer in de geschiedenis van het land dat het dit flikt.

"Ik ben zo ontzettend trots op de jongens", begon Arnold die zo goed als in tranen stond voor de Australische tv, terwijl het feest in zijn thuisland losbarstte. De oefenmeester prijst zich gelukkig met zijn selectie. "Hun inzet, ongelofelijk. Ik moet mezelf knijpen."

"Ik had hier alleen zoveel vertrouwen in", vervolgde Arnold, die naar eigen zeggen hard voor deze prestatie heeft gevochten. "We werkten zo hard in aanloop naar dit toernooi. De inzet was geweldig, de mindset bewonderenswaardig. Vandaag is vierenhalf jaar werk tot uiting gekomen. De focus was er. Ik keek vanmiddag in de ogen van mijn spelers en wist dat het goed zou komen."

Waar het feest in het thuisland is losgebarsten, gaat dat in de selectie niet gebeuren, verzekerde de bondscoach. "De support thuis is geweldig, maar dit vieren? We gaan niets vieren. Dit is wat we willen. Nu moeten we rusten, slapen en herstellen. Even geen sociale media bekijken." De groepswinnaar van Groep C speelt tegen de Aussies. Dat wordt Saudi-Arabië, Polen of Argentinië.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie