Transfernieuws

Pierie verlaat Ajax: verdediger (22) vertrekt op huurbasis naar Excelsior

Pierie verlaat Ajax: verdediger (22) vertrekt op huurbasis naar Excelsior

30-11-2022 16:30 Laatste update: 16:46

Excelsior Rotterdam heeft zich versterkt met Kik Pierie. De 22-jarige verdediger verlaat Ajax per direct en speelt het komende halfjaar op huurbasis voor de Rotterdammers.

Pierie is ontzettend blij met zijn huurtransfer naar Excelsior. "Ik wist dat ik in de winter een volgende stap wilde maken. Dan ga je kijken welke clubs interesse hebben en naar clubs waar ik interessant voor kan zijn. Ik kwam heel snel uit bij Excelsior Rotterdam", zegt hij op de officiële clubsite.

"Ondanks dat zij niet beschikking hebben over een ruime begroting, doen zij er alles aan om te denken in creatieve oplossingen. Die mentaliteit spreekt mij aan. De club is heel ambitieus en dat ben ik ook. Ik wil mezelf verder ontwikkelen en daarom is dit een goede match."

Met Pierie haalt Excelsior een speler met eredivisie-ervaring binnen. De Nederlands-Amerikaanse speler kwam namelijk al op het hoogste niveau in actie voor sc Heerenveen en FC Twente. Het afgelopen halfjaar speelde de 22-jarige verdediger zijn wedstrijden voor Jong Ajax.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!