Reactie

Marokko-bondscoach Regragui haalt uit naar relschoppers: 'Geen echte Marokkanen'

Marokko-bondscoach Regragui haalt uit naar relschoppers: 'Geen echte Marokkanen'

30-11-2022 14:14
0

Marokko-bondscoach Walid Regragui heeft zich uitgesproken over de rellen in de Europese steden die zondagavond plaatsvonden. De oefenmeester verafschuwt de taferelen en begrijpt niet waarom de mensen zich zo hebben misdragen.

Marokko won zondag met 0-2 van België, waar een vreemd feest uit ontstond. Een deel van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland en België ging de straten op. Niet om onschuldig met de auto te toeteren, maar om de boel te vernielen. Dit was onder andere het geval in Brussel, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

"Het is heel moeilijk om te zien dat mensen zich zo gedragen. Je moet respect tonen voor het land waar je geboren bent", begon Regragui op de persconferentie in aanloop naar het duel tegen Canada. "Ik denk niet dat het echte Marokkaanse mensen zijn. Marokkaanse mensen hebben meer respect. In onze cultuur moet je iedereen respecteren."

"Je kunt blij zijn en feestvieren, maar je moet respect tonen voor iedereen", vervolgde de bondscoach, die hoopt dat er bij een overwinning van Marokko 'normaa' feestgevierd kan worden. "Ik hoop dat iedereen morgen geniet en dat we na afloop met z'n allen dansen en huilen. Niet huilen van verdriet, maar huilen omdat we bij de laatste zestien zitten."

Marokko heeft momenteel vier punten verzameld in Groep F. Mochten de Leeuwen van de Atlas winnen of gelijkspelen van het al uitgeschakelde Canada, dan is de volgende ronde op het WK een feit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie