Reactie

Argentinië tegen Polen meer dan Messi tegen Lewandowski: 'Het is geen tennis'

Argentinië tegen Polen meer dan Messi tegen Lewandowski: 'Het is geen tennis'

30-11-2022 12:35 Laatste update: 15:04

Woensdagavond staat het allesbeslissende duel tussen Argentinië en Polen op het programma, een duel tussen twee wereldsterren: Lionel Messi en Robert Lewandowski. Czeslaw Michniewicz – de bondscoach van Polen – kijkt ernaar uit.

Michniewicz heeft bewondering voor Messi, die bezig is aan zijn laatste WK met Argentinië. "De wereld denkt er al jaren over na, maar we gaan er geen antwoord op vinden hoe we Messi kunnen stoppen", begon de bondscoach van Polen, die de Paris Saint-Germain-ster vergelijkt met een voetballer van vroeger. "Hij is net Alberto Tomba. Die flikte het ook om iedereen ter vermijden. Je het meer mensen nodig om spelers zoals hij te stoppen."

Toch denkt Michniewicz dat het duel tussen Polen en Argentinië meer is dan alleen Lewandowski tegen Messi. "Het is geen tennis, het is geen één tegen één", vervolgde hij. "Zowel Robert (Lewandowski, red.) en Leo (Messi, red.) hebben hun teamgenoten nodig om te kunnen winnen. Het zijn geweldige aanvallers, maar het individu kan niet winnen."

Het duel tussen de twee landen staat woensdagavond op de planning, om 20.00. Argentinië moet winnen om de volgende ronde te halen, wil het niet afhankelijk te zijn van het resultaat tussen Mexico en Saudi-Arabië. Polen gaat momenteel met vier punten aan kop in de groep en heeft genoeg aan een gelijkspel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!